Kirke i en digital tid

Koronaviruset tvang mange av oss til å være digitale i vårt arbeid på bedehuset. Forhåpentlig ser vi en ende på pandemien som snudde opp-ned på tilværelsen. Skal ting gå tilbake til slik det var før, eller kan vi i fremtiden forme en ny normal? I dette nettverket ønsker vi å ta med oss lærdommen fra denne tiden. Hva sitter vi igjen med, hva har vi lært, hva legger vi fra oss? Kan denne tiden gjøre oss mer utadrettet og misjonale? Nettverket blir en kombinasjon av faglige innlegg og erfaringsdeling. Det vil passe godt for ansatte og styremedlemmer som har ansvar for videre veivalg etter koronatiden, samt for dem som har ansvar for digital strategi i fellesskapet.

Program 

Fredag

  • Kirke i endring. Hvordan har koronatiden påvirket gudstjenestene? Og hva må vi tenke på fremover? – Hans-Olav Hodøl
  • Slik har pandemien styrket ungdomsarbeidet – Torgeir Hauge
  • Hva har vi gjort og lært i koronatiden?  – erfaringsdeling og gruppesamtaler
  • Digital strategi – Kjetil Fyllingen og Jarle Haugland

Lørdag

Fremtidens kirke – Tro & Medier presenterer et produkt for digital disippelgjøring og misjon. Presentasjon ved Mikael Svartdahl

  • Relasjoner i post-koronatid –Torbjørg Oline Nyli 
  • Digital evangelisering – Inge Morten Paulsen
  • Mini-workshop: «Tre læringspunkter vi tar med fra nettverket»

Bidragsytere

caret-down caret-up caret-left caret-right
Hans-Olav Hodøl

Hans-Olav Hodøl – førstelektor og instituttleder for nordisk og mediefag på UiA. Hans-Olav har bakgrunn fra praktisk tv-produksjon og har forsket på mediepraksis og digital kultur i en kirkelig kontekst.

Torgeir Hauge

Torgeir Hauge –  ungdomsveileder i Nærbø kirke. Som en del av arbeidet der startet han mediegruppa NK Media i 2016, som har fått større og større fokus - spesielt gjennom pandemien. Er utdannet journalist, og har jobbet i TV 2, som medieleder i ImF og senere som mediemisjonær i Japan.

Kjetil Fyllingen

Kjetil Fyllingen – leder for omGud.net, et evangeliseringsarbeid i Tro & Medier. Kjetil har vært internett-entusiast siden 1999, er kristen-Norges mr. Podkast og har bachelor i Kommunikasjon og livvsyn fra NLA Mediehøgskolen.

Jarle Haugland

Jarle Haugland – daglig leder i Tro & Medier. Jarle brenner for å gjøre Jesus synlig for nye mennesker, og siden mediene omgir oss, brenner han for å gjøre Jesus synlig på alle medienes områder.

Torbjørg Oline Nyli

Torbjørg Oline Nyli – pastor i Ytre Randesund Misjonskirke, skribent, forfatter og omreisende forkynner.

Kjetil Haugland

Kjetil Haugland – leder for Levendetro.no, et evangeliseringsarbeid ut fra Filadelfia ung voksen i Kristiansand.

Inge Morten Paulsen

Inge Morten Paulsen – daglig leder i Alpha Norge, som har opplevd at Alpha Online har blitt et viktig verktøy den siste tiden.

Mikael Svartdahl

Mikael Svartdahl – daglig leder i Alit Development, et nytt selskap som arbeider med utvikling av digitalt verktøy for fremtidens kirke. Mikael har en mastergrad i filmklipp fra den nasjonale filmskolen i London og har bred erfaring fra spillefilm, reklamefilm, musikkvideoer, animasjon og foredragsutvikling.